Gebakken Hangop Taart

Door Annette Hoogwerf - Food fotograaf

Recept door Annette Hoogwerf

Gebakken Hangop Taart

Wat een verrassing. Krijgen wij ineens prachtige foto's doorgestuurd van deze heerlijke taart. Annette is food fotograaf en heeft zelf dit recept geschreven waar onze hangop in zit! Super gaaf dat Annette ook nog deze prachtige foto's heeft gemaakt.
Wil jij deze taart zelf maken? Bekijk het recept hieronder!

Het deeg maken

Om mee te beginnen

Ingrediënten deeg: 

  • 100 gram koude roomboter in blokjes
  • 160 gram bloem
  • 65 gram poedersuiker
  • 25 gram amandelmeel
  • ¼ theelepel zout
  • 1 volle eetlepel losgeklopt ei (de rest is voor de vulling)

Stap voor stap

1.     Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Als het deeg nog plakt kan er een eetlepel bloem bij, als het deeg te droog is een paar druppeltjes losgeklopt ei.

2.     Verpak het deeg in huishoudfolie. Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast om stevig te worden.

Tip: Het deeg kan ook een dag eerder gemaakt worden. Dit komt de smaak alleen maar ten goede. Goed verpakt in de koelkast blijft het deeg goed. 

3.     Vet een taartvorm van ongeveer 24 centimeter in. Rol het deeg uit tot een dikte ongeveer 4 a 5 mm.  Bekleed eerst de bodem met een cirkel zo groot als de bodem. Snijdt voor de randen stroken van 4 cm breed. Duw deze voorzichtig tegen de rand van de taartvorm. Zo ontstaat de bodem voor de taart.

4.     Zet de taartvorm een half uur in de vriezer.
5.     Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht stand).
6.     Bak de taart, direct vanuit de vriezer, 10 minuten in het midden van de oven. 

Maak ondertussen de vulling en haal de taartbodem uit de oven.

De vulling maken

Met Klein Olden Aller Hangop

Ingrediënten vulling:

  • 3 eieren

  • 130 gram suiker

  • 1 vanillestokje (merg)

  • 400 gram Hangop/Klein Olden Aller

  • 2 eetlepels Limoensap

  • 50 gram Tarwebloem

Stap voor stap

7.     Klop de eieren, suiker en de vanille luchtig met een mixer.

8.     Voeg voorzichtig de hangop en de limoensap toe aan het eiermengsel.

9.     Voeg als laatste de bloem toe. Let op dat er geen klontjes ontstaan.

10.     Giet het mengsel op de bodem van de taart. Houdt een klein randje van de bodem zichtbaar. Anders zal de taart overlopen tijdens het bakken.

11.     Bak de taart in 35 minuten af.  Laat de taart afkoelen en zet deze minimaal twee uur in de koelkast om verder op te stijven.

Topping

Een lekkere topping om de taart af te maken

Ingrediënten topping:

  • Halve pot jam naar keuze.

De laatste stap

12.     Kies een jam b.v. bramen of aardbeien. Verdeel de jam met een lepel over de taartbodem.

Tip: Serveer de taart dezelfde dag. Zo blijft de bodem krokant. Ga je de taart later serveren. Vries de taart dan in. Haal de taart een uur voor serveren uit de vriezer en verdeel de jam over de taart.  

Dat wordt smullen!

Deel ons bericht

Vrolijke koeien

Onze koeien lopen zo veel mogelijk buiten in de wei

100% Biologisch

Geen gebruik van chemische toevoegingen voor mens en dier!

Puttense bodem

Gewoon hier uut Putten, komt niet van veer.

Net as vrogger

Ambachtelijk lekkere producten, dat preuft noar meer