Geschiedenis

Klein Olden Aller

Heel, heel lang geleden in 1936 is de eerste generatie van onze familie neergestreken op boerderij Klein Olden Aller. De boerderij is onderdeel van het landgoed Olden Aller. In een prachtige omgeving naar Kasteel Olden Aller, bevindt onze boerderij zich aan het eind van de lange hobbellaan.

Koeien melken zit al generaties lang in onze genen. Boer Aart en Boerin Greta zijn alweer de 4e generatie op de boerderij. Al die jaren hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan! Elke generatie heeft haar steentje bijgedragen aan hoe boerderij Klein Olden Aller nu is.

Vroeger stonden de koeien nog in het achterhuis. Dit is een gedeelte vast aan het woonhuis en wordt ook wel ‘deel’ genoemd. Ook werden er veel andere schuurtjes gebruikt op het erf om de dieren te houden. Je kunt je voor stellen dat dit hard werken was! De koeien werden nog gemolken met de hand.

In 1972 werd het roer omgegooid en hebben boer Evert en boerin Aly (de ouders van Aart) de eerste ligboxen stal gebouwd. Hier kunnen de koeien vrij rond lopen en lekker liggen in de boxen. In deze stal werd nog gemolken met een melkstal.

Ook boer Aart en boerin Greta zaten niet stil. De ligboxenstal en inrichting was wat verouderd. Zo kwam in 1998 het idee om een nieuwe ligboxenstal te bouwen. Destijds is ook het balletje gaan rollen om om te schakelen naar biologische landbouw. In 2000 was de nieuwe ligboxenstal af. De koeien werden niet meer gemolken in de melkstal, maar door melkrobots. Ook de omschakeling naar biologisch was gelukt. Wat een transitie!

En vandaag de dag? De kinderen van boer Aart en boerin Greta helpen graag mee op de boerderij. Erwin loopt graag tussen de koeien en werkt op het land, een echte vakman. Carina loopt ook graag tussen de koeien, maar vind ook andere dingen leuk. Net als Greta! Zo is ook het idee ontstaan om met de zuiveltak te beginnen. Ginette helpt graag mee met het bereiden van de zuivel. Tilly is onze marketingvrouw, die ervoor zorgt dat onze (h)eerlijke zuivel in een prachtig jasje wordt gestoken.

Melkvee

Onze koeien lopen zo veel mogelijk in de wei en krijgen gecertificeerd voer!

Biologisch

Puur natuur, goed voor de koeien en het milieu.

Familiebedrijf

Al jaren wordt de boerderij met veel passie gerund als familiebedrijf.

 Samen met de Natuur

Wij bieden een huis voor bijzondere vogels op onze weilanden!

Contact

Familie van de Beek
Olden Aller Allee 5
3882 RW, Putten

de Zuivel
06 12 91 51 34
zuivel@kleinoldenaller.nl

het Vakantiehuis
Mob. Greta: 06-205 934 96
Mob. Aart: 06-512 138 25
avandebeek@solcon.nl