8. (H)éérlijke toetjes! 

Door Greta

Hier in de koeienstal hebben wij begin dit jaar een zuivelbereidingsruimte gebouwd. Deze ruimte voldoet aan alle wet & regelgeving om op een veilige & hygiënische manier zuivel te bereiden. Zo gebruiken wij de laarzen en schorten alléén in de zuivelruimte en hebben wij in de ruimte altijd een haarnetje op.

Op onze producten zie je 3 keurmerken staan:

• Het ronde ovaaltje met ons persoonlijke bedrijfsnummer. Dit geeft aan dat wij voldoen aan de wettelijke hygiëne eisen.

• Het zwart witte blaadje. Dit is het Europese keurmerk van Skal welke aangeeft dat ons product biologisch is.

• Het rondje met daarin de kievit. Dit is het keurmerk van echte boerderijzuivel. Dit toont aan dat wij op traditionele, ambachtelijke wijze zuivel bereiden. En dat allemaal op onze eigen boerderij van de melk van onze eigen koeien.

Om de producten te bereiden maken wij gebruik van een pasteur. Deze machine verhit de melk (pasteuriseren) zodat bacteriën worden gedood. Vervolgens heeft elke productsoort zijn eigen programma. Zo moet yoghurt wel 20 uur aanzuren in de pasteur en kost het maken van hangop zélfs 28 uur!

Naast onze biologische melk voegen wij alleen natuurlijke, biologische producten toe. Denk hierbij aan al die verschillende soorten vruchten en échte vanille! Al deze ingrediënten bevatten geen conserveermiddelen en dit zorgt ervoor dat onze zuivel zo puur natuur mogelijk blijft. Lekker duurzaam en dat preuft noar meer!

Melkvee

Onze koeien lopen zo veel mogelijk in de wei en krijgen gecertificeerd voer!

Biologisch

Puur natuur, goed voor de koeien en het milieu.

Familiebedrijf

Al jaren wordt de boerderij met veel passie gerund als familiebedrijf.

 Samen met de Natuur

Wij bieden een huis voor bijzondere vogels op onze weilanden!

Contact

Familie van de Beek
Olden Aller Allee 5
3882 RW, Putten

de Zuivel
06 12 91 51 34
zuivel@kleinoldenaller.nl

het Vakantiehuis
Mob. Greta: 06-205 934 96
Mob. Aart: 06-512 138 25
avandebeek@solcon.nl