8. (H)éérlijke toetjes! 

Door Greta

Hier in de koeienstal hebben wij begin dit jaar een zuivelbereidingsruimte gebouwd. Deze ruimte voldoet aan alle wet & regelgeving om op een veilige & hygiënische manier zuivel te bereiden. Zo gebruiken wij de laarzen en schorten alléén in de zuivelruimte en hebben wij in de ruimte altijd een haarnetje op.

Op onze producten zie je 3 keurmerken staan:

• Het ronde ovaaltje met ons persoonlijke bedrijfsnummer. Dit geeft aan dat wij voldoen aan de wettelijke hygiëne eisen.

• Het zwart witte blaadje. Dit is het Europese keurmerk van Skal welke aangeeft dat ons product biologisch is.

• Het rondje met daarin de kievit. Dit is het keurmerk van echte boerderijzuivel. Dit toont aan dat wij op traditionele, ambachtelijke wijze zuivel bereiden. En dat allemaal op onze eigen boerderij van de melk van onze eigen koeien.

Om de producten te bereiden maken wij gebruik van een pasteur. Deze machine verhit de melk (pasteuriseren) zodat bacteriën worden gedood. Vervolgens heeft elke productsoort zijn eigen programma. Zo moet yoghurt wel 20 uur aanzuren in de pasteur en kost het maken van hangop zélfs 28 uur!

Naast onze biologische melk voegen wij alleen natuurlijke, biologische producten toe. Denk hierbij aan al die verschillende soorten vruchten en échte vanille! Al deze ingrediënten bevatten geen conserveermiddelen en dit zorgt ervoor dat onze zuivel zo puur natuur mogelijk blijft. Lekker duurzaam en dat preuft noar meer!

Verkooppunten

Klein Olden Aller Zuivel is bij de volgende punten verkrijgbaar

De Boer Op Automaat | Putten

Naast verse eieren, kaas en andere streekproducten is onze zuivel hier ook te koop. Met een zelfbedieningsautomaat kan je eenvoudig zelf je producten uitkiezen en met pin afrekenen. Ga voor alle info naar www.deboeropautomaat.nl

Het Melkhuisje | Harderwijk

Dicky heeft een divers aanbod van boerderij producten, zoals Dicky's Kakeltje. Echt een aanrader! Proef naast de lekkere producten ook de gezellige sfeer van Harderwijk. Kijk voor meer info op deze pagina.

De Vrolijke Geit | Putten

Een prachtige landwinkel in Putten aan de Klunenweg 4, met rustpunt en mooie wandelroutes. Zeker een bezoekje waard! Kijk voor openingstijden en meer info op www.devrolijkegeit.nl

De Kastanjeboom | Bunschoten-Spakenburg

Ook bij Landwinkel De Kastanjeboom is onze (h)eerlijke zuivel te vinden. Naast de Landwinkel vind je bij De Kastanjeboom ook een gezellige schenkerij en melkveebedrijf. Leuk om eens te kijken! Kijk voor openingstijden en meer info op www.dekastanjeboom.nl

Handelsonderneming In't Veen | Elspeet

Onze biologische zuivel is nu ook verkrijgbaar bij de bakzolder van Handelsonderneming In't Veen
 in Elspeet. Een super leuke winkel met een combi van diervoeding en heerlijke bakproducten, chocolade en allerlei andere dingen. Ga jij ook een kijkje nemen?

Vrolijke koeien

Onze koeien lopen zo veel mogelijk buiten in de wei

100% Biologisch

Geen gebruik van chemische toevoegingen voor mens en dier!

Puttense bodem

Gewoon hier uut Putten, komt niet van veer.

Net as vrogger

Ambachtelijk lekkere producten, dat preuft noar meer